narges-kw

narges-kw

narges-kw

narges-kw

تحقیق در مورد اقتصاد زعفران

[ad_1] تنها فروشگاه فروش فایل
تحقیق در مورد اقتصاد زعفران

تحقیق در مورد اقتصاد زعفران

تحقیق در مورد اقتصاد زعفران

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

 

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

  

تعداد صفحه77

 

فهرست مطالب

 

مقدمه

تاریخچه

اهمیت اقتصادی زعفران

قیمت زعفران

قیمت جهانی زعفران

بازاریابی زعفران

تشکل‌های بازاریابی نیاز مبرم زعفران

میزان تولید زعفران

میزان صادرات زعفران در جهان

مشکلات صادرات زعفران

بورس بین‌المللی زعفران مشهد

ایران بزرگترین تولیدکننده و اسپانیا بزرگترین صادرکننده زعفران جهان

آسیب‌شناسی صنعت زعفران ایران، چالش‌ها و راهکارها

سهم ایران در بازارهای جهانی زعفران 60 درصد است

 رقابت زعفران ایران با زعفران کشمیر آغاز شد

 

 

 

 

 

پیش گفتار

بنام خداوند جان و خرد          کزین برتر اندیشه برنگذرد

حاشیه‌ی کویر هرچند بیشتر باد است و خاک، ماسه‌های روان و هوای خشک و تیره و تار! ولی کشاورزان آن منطقه با چهره‌های مهربان، آفتاب سوخته و پرچین و چروکشان، مردمی صبور و تلاشگرند.

آنجا تا چشم کار می‌کند، تپه‌های ناپایدار از شن‌های روان دیده می‌شود که هرچند روز در نقطه‌ای خیمه می‌زنند، گویی آن جا ما در طبیعت کم مهر است و به جای شیر، پستان، چنگ و دندان به فرزندان نشان می‌دهد، اما همان کم‌مهری، آنان را چنان بردبار و مصمم نستوده می‌پروراند که با سخت‌کوشی از پستان خشکش، شیر می‌مکد! یعنی یکی از زیباترین گل‌ها را که علاوه بر رنگ و بوی دلربا و فریبنده، پردرآمدترین محصول است، پرورش می‌دهند.

از طرفی، شعار:

دیگران کاشتند و ما خوردیم      ما بکاریم و دیگران بخورند،    سعدی

شرعری نیکو و پسندیده است، اگر صمیمانه به آن عمل شود، می‌تواند کشاورزی هرجامعه‌ای را رونق بخشد و سرزمین‌های آن را آباد و سرسبز کند، در نتیجه مردمان آن سامان را از دیگران بی‌نیاز سازد.

پس این کوششی است مختصر، اما همه جوانب برای پاسخگویی به پرسش‌های ذهن جستجوگر پژوهندگان درباره‌ی اقتصاد زعفران[1].

 

 

مقدمه

زعفران یکی از گیاهان استثنایی است که در عین نیاز به آب کم، از بازده اقتصادی بسیار بالایی برخوردار بوده و علاوه بر اشتغال‌زایی فراوان و جلوگیری از مهاجرت روستاییان مناطق کم آب، قدرت ارزآوری شایان توجه این محصول، سالیانه ده‌ها میلیون دلار درآمد ارزی را به دنبال دارد. ایران اولین و بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران است که در دهه‌های اخیر به علت کوتاهی در امر صادرات و بهبود کیفیت و بازاریابی رقبای ایران در بازار جهانی، عملکرد بهتری داشته‌اند. صادرات زعفران با توجه به مزیت نسبی ایران در تولید این محصول و ارزآوری آن از اهمیت زیادی برخوردار است[2].

پاره‌ای از مناطق کشور ایران با تنوع وسیع آب وهوایی، در زمینه تولید برخی از محصولات کشاورزی از مزیت نسبی قابل توجهی برخوردارند. شرایط ویژه‌ای که از لحاظ جغرافیایی در مرکز و جنوب خراسان وجود دارد، از قبیل کویری بودن، کیفیت نامناسب آب و فقر زمین از نظر عناصر غذایی مورد نیاز گیاه و روش‌های سنتی تولید محصولات کشاورزی از عواملی است که رشد کشاورزی را در این مناطق محدود کرده است. در بین گیاهان زراعی، زعفران گیاهی است که توانسته است با خصوصیات ویژه‌ی خود مسئله کم‌آبی مناطق مذکور را تحمل نماید و با داشتن بازده اقتصادی بالا، موجبات دلگرمی و ماندگاری بهره‌برداران را فراهم کند، لذا با توجه به صادراتی بودن زعفران و رقابت‌های موجود در سطح جهانی در زمینه رشد بازار، زعفران نیاز به تحقیقات اقتصاد کشاورزی در مورد بازاریابی و صادرات زعفران روزبه روز محسوس‌تر می‌شود[3].

تاریخچه

پیشینه‌ی تاریخی زعفران ای


[1] . زعفران طلایی قرمز، محمود عنبرانی، انتشارات آستان قدرس رضوی، 1377، ص5

[2] . ماهنامه تخصصی بازاریابی، دی و بهمن 1382، شماره 31، ص5

[3] . زعفران فن‌آوری تولید و فرآوری/تهیه و تدوین محمد کافی و ... دیگران، مشهد، زبان و ادب، 1381


اشتراک بگذارید:


[ad_2]
از فروشگاه فایل 4رروش اینجا کلیک کنید تحقیق در مورد اقتصاد زعفران جهت خرید تحقیق در مورد اقتصاد زعفران
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.